Online Registration
  • Registration for this event is now closed.
 
01
apr
2019
Malmö-Triangeln

Sweden

Peppe Eng, sportjournalisten från TV och Ronnie Hellström, Världsmålvakten berättar om sin parallella karriärer och hur de har följt varandra genom livet.

PETER "PEPPE" ENG

Född 1948, bor i Tyresö, har sommarhus i Löderup i Skåne. Pensionerad legendarisk sportjournalist med sin berömda guldtand och förflutet på Svenska Dagbladet, Radiosporten (12 år) och tv4-sporten (22 år och med från start, belönades med ett eget program, håller sig själv i form med golf (framför allt), tennis och skidor. Påpekar gärna att han, liksom Ronnie Hellström, varit målvakt - han och barndomsvännen och studentkamraten Ronnie konkurrerade om sista utposten ända upp i Hammarbys ungdomslag.

RONNIE HELLSTRÖM

Född 1949, en av de största i svensk fotboll, vår främste målvakt genom tiderna med 77 A-landskamper, tre VM-slutspel, två Guldbollar och tio år i Kaiserslautern i Bundesliga. Han har ikonstatus och blir fortfarande igenkänd på varje gata i Tyskland, där han hade sin storhetsperiod. Ronnie flyttade för flera år sedan tillbaka till Skåne från Stockholm, har numera sin bostad i Beddinge ("Beddinge Beach", påpekar han) och har också börjat spela golf med Eng. Ronnie Hellström är ett världsnamn och hyllas fortfarande internationellt som en av de främsta målvakterna någonsin.