maj
Malmö-Triangeln

Sweden

Det är en resa tillbaka till våra rötter med upptäckter om släkten och nya bekantskaper! Vi får veta hur analys av DNA kan ge oss namnen på ”nära släktingar” och även i grova drag berätta om avlägsna släktingars väg ut ur Afrika och ungefärliga ankomst till Europa. Vi får se hur testresultaten redovisas på ett testföretag och vilka verktyg som finns för att analysera dem. Kyrkböcker och folkbokföring kan ha fel men DNA talar sanning och några kan lösa sina släktgåtor.

Lars Göran Pärletun är pensionär och har tjänstgjort som universitetslektor inom maskinteknik vid LTH och Malmö universitet. Han är Rotarian sedan 1999 och har varit medlem i Malmö-Lorensborg och är nu medlem i Lund-Kloster, i år som Past president.