Hej medlem som gäst!
 
Så har då både presidentskifte och midsommar passerat i veckan. Det förstnämnda gick av stapeln den 17 juni på Årstiderna by the Sea och vi var 29 st medlemmar och gäster som deltog. En traditionsenligt STOR räksmörgås med gott vin/öl/bordsvatten därtill serverades innan kvällens program tog vid inlett av vår avgående president Hans Tengryd.
 
Hans inledde sitt sista möte som president med att hälsa alla välkomna och uppmärksamma klubbens jubilarer under året och att klubben istället för en personlig present till dessa, inbetalar vardera 500 kr till TRF. Hans fortsatte med att sammanfatta sitt år som president och konstaterade att även denna uppgift gått med hisnande hastighet (som ju allting tycks göra numera, min anm.) och varit en både rolig och positiv uppgift. Många möten och aktiviteter har klubben genomfört under året och med ett digert program i vårt vardagsuniversitet har vi även berikat vår allmänbildning. Stort tack till Peter Nisses som hållit i trådarna i Programkommittéen och Peter fortsätter även kommande år att ansvara för denna uppgift. Kom ihåg att vi alla har ansvar att tipsa om intressanta föredragshållare.
Kerstin Bergenäs lämnar styrelsen efter 3 år och tackades av med en vinflaska med gott innehåll efter tillika gott arbete. Vi fortsatte i vinets tecken och klubbens egen vinspecialist Inger Adler höll i vinlotteriet. Ingers kunskap om och kärlek till vinet har otaliga gånger imponerat på oss när hon presenterat vinsterna i våra vinlotterier. Så även denna gång gjorde Inger det på ett förtjänstfullt sätt och med stor inlevelse.
 
Till slut:
Ha en skön sommar allihopa så ses vi den 19 augusti igen och får då lyssna till årets första föredrag där Peter Apell, professor vid Chalmers, berättar om Universum - Filosofi och Fysik. Kanske är det då så att vi samlas i en för oss ny lokal. Vi förhandlar med Scandic Stortorget att husera i deras lokaler framöver. Ett morgonmöte i våras blev förlagt till Scandic Kramers syskonhotell och många av oss fattade tycke för deras lokaler, upplägg och frukost. Jag återkommer med information hur detta fortlöper.
 
Som sagt, ha en riktigt skön sommar, så ses vi den 19 augusti.
 
Vänliga hälsningar

Stefan Johansson

President Rotary Malmö-Triangeln 2019/20